09.00 uur - 18.00 uur

IRON HUMAN UNFOLD is een overzichtstentoonstelling van metaal kunstenaar en ontwerper Maarten Schaubroeck. Indrukwekkende stalen sculpturen met een verhaal. Over het leven. Contrasten. Metaal en Poëzie. Hard en Zacht. Wirwar en Structuur. Creatie en Ambacht. Folded en Unfold. Kracht en Emotie. Mens en Natuur. HUman maar ook HUmor.

Maarten Schaubroeck ontvouwt voor IRON HUMAN UNFOLD alles in facetten en onderdelen en hertekent zijn intrigerende wereld in metaal door ze terug aan elkaar te verbinden. Verrassend is die wereld allesbehalve zwaar maar heel herkenbaar en grijpbaar. Metalen facetten worden luchtige wolken, natuurelementen komen tot leven in SCATTERED CLOUDS, FOLDED FACETS en TATU. Zijn IRON HUMANS vormen een steeds veranderende sculptuur.

GORILLA INVASIE in Antwerpen. Vanaf de zee zakken de GORILLA’S van Maarten af naar Antwerpen. Her en der duiken ze de komende weken op in het stadsbeeld alvorens hun plek te vinden in de EXPO.

De EAGLE, loodzwaar in metaal, vliegt over alles heen en houdt alles in het oog.

HIGHSTREETS is een eigenzinnige kijk van Maarten op steden en hun stratenplan. Een verrassend perspectief. Zwevend met een intrigerend schaduwspel. Niets is wat het lijkt vanuit een ander oogpunt.

 

DE KUNSTENAAR

De creaties van Maarten zijn soms heel intimistisch maar vaak indrukwekkend en vele malen groter dan hemzelf. Ieder kunstwerk is een strijd, tussen de verfijning van het ontwerp en het loodzware metaal, tussen brute kracht en gedetailleerd vakmanschap. Het lassen verbindt en verblindt. Het heeft iets magisch maar laat ook sporen na. Het atelier als strijdtoneel. Schuren en slissen. Blussen. Fysische uitputtingsslag met vuil, vet, roest, wonden en een mengeling van geuren als stille getuigen.

Het brein van deze IRON HUMAN stopt nooit, de fonkeling in zijn ogen verraadt de honger naar nog meer verwondering, de zin om zijn verhalen en fantasie te delen.

 

ZINNT

Organisator ZINNT collectief gelooft in het samenbrengen van verschillende creatieve talenten. Voor deze expo heeft ze twee jonge ontwerpers uitgenodigd om vanuit hun eigen werk de dialoog aan te gaan met Maarten. Contrast of Complementair. Grafisch ontwerpster An Onghena en Thomas Hauwaert gaan de boeiende uitdaging aan.

 

MEER INFO

Contact Zinnt - Karine Steculorum T 0486 50 91 46 - karine@steculorum.eu


Praktisch

Van 19 september tot 22 november 2014. Openingsuren op weekdagen van 9u-18u, zaterdag van 14u-18u. Gesloten op zon- en feestdagen, zaterdag 1 november en dinsdag 11 november 2014. Gratis inkom.