09.00 uur - 18.00 uur
  • Gratis: €0

Onno Lolkema (1979) studeerde in 2005 af van de richting Illustratieve Vormgeving aan de kunstacademie HKU in Utrecht en is na jaren werken in opdracht zich vooral gaan toespitsen op vrij werk.

In 2017 verruilde hij Amsterdam voor Antwerpen en betrok een ruim atelier op 't Eilandje, dat hem de mogelijkheid gaf te werken aan meerdere schilderijen tegelijk. Hierdoor konden de werken zich gezamenlijk ontwikkelen en maakte ook zijn stijl en manier van werken nog binnen deze serie significante veranderingen door. Aan het begin werd de verf wild en impulsief op het doek gekwakt, maar in een later stadium is hij alles gedetailleerd gaan uitwerken, waardoor er ondanks het felle kleurgebruik en de wilde afbeeldingen toch een zekere rust kwam in het werk.

Door voornamelijk de kleuren te laten dicteren welke richting het doek op gaat, zich over te geven aan impulsen en ingevingen en zijn werken te baseren op een breed scala aan referentiemateriaal, ontstaan er heftig gekleurde narratieve werelden, waaruit liefde voor de natuur spreekt, interesse en ontzag voor evolutie, ongemak richting de staat van de hedendaagse wereld, maar ook plezier en waardering voor leven, kleur en kunst op zich.

Naast de schilderijen zullen er enkele zwart-wit tekeningen van Onno Lolkema worden tentoongesteld.

VERNISSAGE op 8 maart 2019, van 17u tot 21u.
De tentoonstelling is tot eind maart te bekijken op weekdagen van 9 tot 18u.
Gratis inkom.


Praktisch

De Winkelhaak is prima gelegen op wandelafstand van Station Antwerpen-Centraal. Parking ZOO bevindt zich naast het gebouw in de Lange Winkelhaakstraat.