09.00 uur - 18.00 uur

Graphic Designers from Antwerp, Arnhem, Barcelona and New York.

N.Y.D.P. brengt de beste actuele grafisch talenten uit Antwerpen, Barcelona, New York en Arnhem samen in één expositie. Een samenwerking van Designcenter de Winkelhaak met de Art Directors Club uit New York, WeMadeThis.Es/OFFF Festival uit Barcelona en Graphic Design Arnhem.

Antwerps grafisch talent

Curator Dette van Zeeland en assistent-curatoren Laura Theuwis en Cleo Nannes selecteerden veelbelovende grafische talenten uit Antwerpen en omgeving. Veel van de ontwerpers zijn net afgestudeerd en soms al internationaal opgepikt. Ze kenmerken zich door hun uitzonderlijke eigen stijl. De Antwerpse grafisch designers: Studio Fluit, Benny Arts, Christophe Clarijs, Arno Heeren, Wim Helderweert, Bram Kinet, Nancy Reijnders, Turbo-Turbo met Stig De Block en Maxim Leurentop en Vincent Vrints.

Internationaal podium

Designcenter de Winkelhaak werkt deze editie samen met drie bekende instituten uit de designwereld: de Art Directors Club uit New York, die een audio-visuele selectie tonen van de Nationale Young Guns competitie voor grafische vormgeving in Amerika. WeMadeThis.Es is de tentoonstelling van het OFFF Festival uit Barcelona, Spanje, één van de grootste design & media conferenties van Spanje. De tentoonstelling werd gecureerd door Héctor Ayuso, artistiek directeur van OFFF. Voor Nederland gaat Designcenter de Winkelhaak een samenwerking aan met Graphic Design Arnhem, de graphic designafdeling van ArtEZ. Thomas Castro, hoofd van de afdeling en mede-oprichter van designbureau Lust uit Den Haag, stelt een selectie van buitengewone alumni voor. Dit samen maakt van N.Y.D.P. INT een 'state of art' staalkaart van internationaal, actueel grafisch design, waarin verschillende trends zijn aan te wijzen.

Opening= A.NYparty

Kom je naar de opening? De opening is op vrijdag 10 januari 2014 tijdens A.NYParty, het nieuwjaarsfeest voor creatieve zelfstandigen en start ups en één van de belangrijkste bijeenkomsten voor de creatieve economie. In 2013 trok A.NYparty maar liefst 400 creatieve ondernemers, partners en beleidsmakers. Een spectaculaire start voor N.Y.D.P.!