16.00 uur
  • Gratis: €0

Xavier Verellen, initiatiefnemer , ontwikkelaar en verantwoordelijke voor redactie, grafische vormgeving, verkoop en marketing van Vlaanderens grootste mediabedrijf, besloot in 2017 om het over een andere boeg te gooien.  Het begon allemaal toen hij met zijn zus en beste vrienden op een prachtig terras zat met uitzicht over de Toscaanse heuvels - om precies te zijn, in Italië's schilderachtige, rode wijn-rijke zuid-Toscaanse regio Val d' Orcia.  Het enige dat niet op zijn plaats was, was de fles Chianti. Het was een uitstekende fles, maar op de een of andere manier leek het alsof de wijn te gaar was: warm en totaal niet fris. 

Daar, op die plek, vroeg Xavier zich af hoe het mogelijk was dat zo'n belangrijk onderdeel van het proeven van deze vloeibare kunstwerkjes, waar ambachtelijke wijnmakers hun hart en ziel in leggen, over het hoofd wordt gezien? Waarom accepteren wijnkenners en wijnliefhebbers rode wijn die veel te warm wordt geserveerd en witte en mousserende wijnen veel te koud?  Sindsdien is een heel traject bewandeld, broer en zus stelden een divers team samen van sommeliers, product engineers, computer hardware en full stack web developers: ze moesten niet alleen een manier vinden om de ideale serveertemperatuur te garanderen, maar ook een database creëren met de juiste serveertemperaturen voor alle wijnen.

Na acht jaar onderzoek, inclusief 315 test prototypes, 36 product iteraties en vier live productie batches, presenteren ze op TESTBA(A)R de QelviQ Personal Sommelier: een prachtig ontworpen draagbaar apparaat voor temperatuurcontrole dat elk type wijn op zijn ideale serveertemperatuur brengt. In combinatie met de bijbehorende QelviQ App, wordt het je persoonlijke digitale sommelier bij het leveren van wat echt de ultieme wijnervaring is.

Ontwerpers, professionele en particuliere sommeliers, wijnliefhebbers: noteer 2 december in je agenda en wees erbij vanaf 16u om dit nieuwe product te testen en mee te denken over gebruiksgemak, doelgroepen en presentatie.  We zijn benieuwd naar jullie bedenkingen!


Praktisch

Wij zijn prima gelegen op 5 minuten wandelen van Antwerpen Centraal Station. Parkeren kan in PARKING ZOO in de Lange Winkelhaakstraat.