16.00 uur
  • Gratis: €0

Het postgraduaat Space & Service Design van de Thomas More Hogeschool is een specialisatiejaar voor professionele ontwerpers. Tijdens deze fulltime dagopleiding leren de studenten de infrastructuur, circulatie, informatie en alle andere componenten van een dienstverlening te plannen en organiseren. Het doel is tegelijkertijd de kwaliteit van de services en ruimtes voor dienstverlening te verbeteren en de interactie tussen dienstverlener en gebruiker te optimaliseren.

De onderzoekscel van de opleiding vergeleek verschillende ontwerpmethodes en tools, ontdekte dat de invloed van de ruimte op de kwaliteit van de dienstverlening nog onderbenut wordt en ontwikkelde een Space & Service Design Toolkit op maat van de creatieve expert. Deze Toolkit is intussen klaar voor een eerste testfase bij de gebruikers.

Op 10 maart presenteert Nansi Van Geetsom - service designer, researcher en coördinator van de opleiding- een aantal basisprincipes van Space & Service Design en hoe deze deze een meerwaarde zijn voor de ontwerper. Vervolgens exploreren we de Toolkit met het aanwezige vakpubliek.

Van (interieur)architect tot communicatiedeskundige tot service designer: van harte welkom om tijdens deze sessie mee te denken en feedback te geven!


Praktisch

Wij zijn prima gelegen op 5 minuten wandelen van Antwerpen Centraal Station. Parkeren kan in PARKING ZOO in de Lange Winkelhaakstraat.