Ieder kind heeft talent.

De missie van JINC start vanuit de visie ‘Ieder kind heeft talent’. Ook de kinderen die opgroeien in een omgeving met veel werkloosheid en een beperkte toegang tot een uitgebreid netwerk. Daarom strijdt JINC voor een maatschappij waarin je achtergrond niet je toekomst bepaalt. Waarin íeder kind kansen krijgt.

Om dat te bereiken, helpen we kinderen van 10 jaar tot en met het laatste jaar van het secundair onderwijs aan een goede start op de arbeidsmarkt. Via het JINC-programma maken ze kennis met allerlei beroepen, ontdekken ze welk werk bij hun talenten past en leren ze solliciteren. Zo krijgen, dankzij JINC, een groot aantal leerlingen de kans om te groeien en neemt de kans op een succesvolle leerloopbaan toe.

JINC is een non-profitorganisatie, met wortels in Nederland, dat haar programma organiseert met partners uit onderwijs en het bedrijfsleven. Hun financiële steun en expertise zijn onmisbaar. De partners krijgen er iets waardevols voor terug: de kans om een verschil te maken in het leven van kinderen én de kans om te investeren in hun bedrijf. Ze versterken hun binding met de maatschappij en bieden werknemers een inspirerende ervaring.Daarom zeggen we graag: iedereen groeit met JINC.

JINC wordt grotendeels gefinancierd door het bedrijfsleven. Inmiddels hebben in Nederland ruim 500 bedrijven en instellingen zich als partner verbonden aan JINC. Hun structurele bijdrage zorgt ervoor dat JINC niet afhankelijk is van subsidies en dat de projecten continuïteit kennen.

Naast de financiële bijdragen van bedrijven (60%) dekt JINC de begroting met bijdragen van lokale en andere overheden (20%) en fondsen (20%).   Op vier jaar tijd willen we in Antwerpen groeien naar eenzelfde businessmodel. Op die manier zorgen we ervoor dat JINC een flexibele en duurzame organisatie is en werken we eraan om samen met 60 bedrijven 2000 leerlingen per jaar te bereiken in Antwerpen.

Koen Van Roey
Directeur
+32(0)484 74 38 41
Inez Fraikin
Medewerker
Zoë Hendrickx
Medewerker
Nathan Wright
Medewerker
Sociale Economie

Lange Winkelhaakstraat 26
2060 Antwerpen

info@jincbelgie.be lees meer