De Winkelhaak vertelt

De Winkelhaak vertelt: een kleurrijke podcastreeks over de ontstaansgeschiedenis van deze iconische creatieve hutsepot in de Antwerpse binnenstad en haar innesteling in een volksbuurt in verandering.

De Winkelhaak, een verzamelgebouw voor creatief ondernemerschap, is gesitueerd in hartje Antwerpen, tussen ‘het Noord’ en het Centraal Station. Het gebouw zoals de Antwerpenaar het vandaag kent, ligt op een plek met een rijke geschiedenis. Oorspronkelijk was het een uitvalsbasis voor dames van plezier tot er begin 21e eeuw een nieuwbouw werd gerealiseerd met een nieuwe functie: een plek waar creatieve ondernemers elkaar ontmoeten en kunnen doorgroeien naar een volgende fase.

We loodsen je langs de geschiedenis van de wijk en de geboorte en groeipijnen van De Winkelhaak. Van de relatie met de middenstand, tot inspirerende succesverhalen van ondernemers die hier hun start vonden. We nemen je mee naar evenementen, exposities en feestjes en introduceren je aan opmerkelijke figuren uit de buurt.

Duik mee in deze 5-delige podcastreeks en ontdek hoe creatief ondernemerschap en een volkse buurt voor een prachtige kruisbestuiving zorgen. Deze podcast werd gemaakt in het kader van het project 'Geheugen van Stuivenberg', in samenwerking met ErfgoedLab en Stad Antwerpen.

De podcast is gratis te beluisteren op Spotify , Spreaker, of gewoon hieronder. 

De winkelhaak vertelt aflevering 01: Paul

De Winkelhaak vertelt aflevering 02: Klara

De winkelhaak vertelt aflevering 03: Coby

De Winkelhaak vertelt aflevering 04: Wim

De Winkelhaak vertelt aflevering 05: Assadullah