Ciné Cri de Coeur is opgericht in 2009 door Jacqueline de Goeij.  Het productiebedrijf richt zich op het produceren en co-produceren van langspeelfilms, televisie series en documentaires die potentieel hebben voor de binnenlandse en de buitenlandse markt.  

Producent Jacqueline de Goeij werkte meer dan 10 jaar als onafhankelijk producent in Nederland voordat zij naar Antwerpen verhuisde.  In Nederland produceerde zij kwaliteitsdrama voor zowel televisie als voor de bioscoop.  Dit resulteerde onder meer in een oscar nominatie voor beste buitenlandse film in 2002 voor de langspeelfilm "Zus & Zo". De langspeelfilm "Allez, Eddy!" van Gert Embrechts werd door Ciné Cri de Coeur geproduceerd en succesvol uitgebracht in de bioscoop in België. De film ontving inmiddels vele prijzen op de internationale festivals. 

Naast het produceren van eigen producties is Ciné Cri de Coeur zeer actief als co-producent. Ciné Cri de Coeur zal zich blijven richten op het co-financieren en co-produceren van internationale producties en zal haar positie op die markt verder uitbouwen.  Enkele voorbeelden van co-producties zijn "Chez Nous" (2013), "Wiplala" (2014) en "Michiel de Ruyter" (2015).

In 2015 is Ciné Cri de Coeur een samenwerking gestart met Zilvermeer Productions dat deel is van de Galaxy Group in Mol.  In 2015 gaan volgende projecten in productie:

  • "Knielen op een bed Violen", een co-productie met NL Film & TV B.V. naar het boek van Jan Siebelink geregisseerd door Ben Sombogaart,
  • "Trollie", een 10-delige TV-serie in co-productie met Johan Nijenhuis & Co B.V. geregisseerd door Gert Embrechts
  • "You Really Got Me", een co-productie met the Recorded Picture Company, geregisseerd door Julien Temple. 

In ontwikkeling:

  • "Woesten", een TV-serie naar het bekroonde boek van Kris Van Steenberge
  • "Graceland", een langspeelfilm naar een scenario van Carl Joos onder regie van Gert Embrechts
  • "Alice en co", een misdaadserie naar een scenario van Dirk Nielandt.
Aagje Couvreur
0478632974
Evi Verswyvel
Assistant Producer
Gert Embrechts
Writer/ director
Jacqueline de Goeij
Producer/director

Provinciestraat
2060 Antwerpen

+32 (0)3 550 03 05
info@cridecoeur.be lees meer